Visie

Sorry zeggen is een kracht

Los je eigen conflict op
Uit onderzoek blijkt dat mediation vaak de meest effectieve en snelle manier is om een conflict op te lossen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een mediator wanneer zij in een conflict zijn geraakt.

Wanneer
Een arbeidsconflict kan eindeloos duren en resulteert niet zelden in een moeizame juridische strijd. Naast de emotionele beleving zijn er ook belangrijke financiële en juridische vragen. Mediation is een goed alternatief voor een kostbare en tijdrovende juridische procedure.

In ons land eindigt ongeveer 40% van alle huwelijken in een scheiding, zo’n 30.000 scheidingen per jaar. Een scheiding is doorgaans voor alle partijen heftig. Naast emotionele heeft een scheiding ook financiële en fiscale gevolgen en komen er veel praktische vragen op beide partijen af. Mediation helpt bij het vinden van oplossingen waarbij partijen zelf de besluiten nemen.

Dat zorgt ervoor dat de afspraken een groter draagvlak hebben dan in het geval dat een rechter een besluit neemt met als gevolg dat beider partijen niet onverdeeld tevreden zijn. Mediation wordt ook gezien als een manier om een relatie op een waardige manier af te sluiten. Arbeidsconflicten en conflicten naar aanleiding van een scheiding zijn de meest voorkomende conflicten waarbij een mediator wordt ingezet . Een mediator kan echter ook een belangrijke rol spelen bij het komen tot een oplossing bij andere geschillen.

Voor wie
Mediation is geschikt voor diegenen die bereid zijn gezamenlijk te zoeken naar een oplossing en deze oplossing graag in eigen hand willen houden. Het vinden van een werkbare oplossing wordt daarbij belangrijker geacht dan het slechts halen van het eigen gelijk. Via mediation kan tijd en geld worden bespaard want een mediator kost minder dan twee advocaten!

Iets willen moet je ook maar kunnen